Πως να ανακαινίσετε την κουζίνα σας

Πως να ανακαινίσετε την κουζίνα σας.

Ο χώρος σας είναι περιορισμένος και δεν μπορείτε να οργανώσετε τα σκεύη σας ή τα τρόφιμα σας καθώς τα ντουλάπια είναι μικρά και ελάχιστα; Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσετε συμβουλές για να εκσυγχρονίσετε την κουζίνα σας και με έξυπνους τρόπους να δημιουργήσετε επιπλέον χώρο για αποθήκευση.

Με την πάροδο των χρόνων πολλές μοντέρνες ιδέες έχουν έρθει στο προσκήνιο όσον αφορά την διακόσμηση της κουζίνας που στοχεύουν στην όμορφη όψη σε συνδυασμό με την λειτουργικότητα. Πολλές είναι οι ιδέες που έρχονται να μας λύσουν τα χέρια με τα έπιπλα κουζίνας να μεταμορφώνονται σε έπιπλα πολλαπλών χρήσεων.

Το πιο σημαντικό βήμα για την δημιουργία επιπλέον χώρου την κουζίνα είναι η προσεκτική μελέτη του χώρου για την κατασκευή ραφιών και ντουλαπιών στους τοίχους, διαμορφωμένα έτσι ώστε να αξιοποιούν και το τελευταίου εκατοστό διαθέσιμου χώρου. Με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλίσετε επιπλέον χώρο για την αποθήκευση των μαγειρικών σκευών, των τροφίμων και πολλών άλλων βασικών αντικειμένων της κουζίνας.

Ένα βασικό σημείο που θα πρέπει να προσέξουμε στις μικρές κουζίνες πριν την αναδιαμόρφωση τους είναι ο ελεύθερος χώρος που έχουμε μεταξύ της επάνω επιφάνειας των επάνω ντουλαπιών σε σχέση με το ταβάνι. Πρόκειται για έναν ανεκμετάλλευτο χώρο που θα μπορούσε να εξασφαλίσει επιπλέον χώρο στο εσωτερικό των ντουλαπιών.

Όσον αφορά την οργάνωση μια κουζίνας έχουμε πολλούς τρόπου να εξοικονομήσουμε χώρο. Μεταλλικά καλάθια και κουτιά αποθήκευσης είναι μερικά από το tips που μπορούμε να ακολουθήσουμε οργανώνοντας τα ντουλάπια μας όσο το δυνατόν καλύτερα και εξοικονομώντας περισσότερο χώρο. Συνήθως τα ντουλάπια που πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση είναι αυτά που αποθηκεύουμε τρόφιμα ή αυτά που φυλάσσουμε τα μαγειρικά μας σκεύη που συνήθως απαιτούν περισσότερο χώρο.

Πέρα από το πρόβλημα της αποθήκευσης η έξυπνη διαχείριση χώρου θα δώσει την ευκολία σε εσάς να διαχειρίζεστε την κουζίνα σας με πιο εύκολο τρόπο όσον αφορά την καθαριότητα. Σε έναν χώρο που είναι λειτουργικός και με μεγάλους χώρους αποθήκευσης η κουζίνα σας θα είναι τακτοποιημένη ενώ το καθάρισμα θα είναι πιο εύκολο, αφού οι επιφάνειες θα είναι ελεύθερες. Για το τέλος σας άφησα την διακόσμηση μιας κουζίνας όπου οι επιλογές είναι πάρα πολλές και μπορούν να αναδείξουν και την πιο μικρή κουζίνα ανάλογα με τα γούστα του καθενός.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στρογγυλούς δίσκους για την οργάνωση των ειδών που χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση και βρίσκονται στην επιφάνεια του πάγκου. Επιπρόσθετα μπορείτε να προσαρμόσετε σε κάποιο σημείο του τοίχου σας ράγες με γάντζους ώστε εκεί να κρεμάσετε κούπες και ενδεχομένως μαγειρικά σκεύη που χρησιμοποιούνται πιο συχνά, με αυτό τον τρόπο δεν θα δημιουργείται συμφόρηση στα ντουλάπια και θα έχετε και μια μοντέρνα διακοσμημένη κουζίνα.

Leave a Reply